Connect with us

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında soruları yanıtlıyor.

Yorum için tıkla

Cevap bırak

Gündem

Ameliyat olan çocuğu ve buzağısına aynı odada bakıyor

class=”cf”>

Yüksekova’ya bağlı Akalın Mahallesi’nde yaşayan Hikmet Dilce’ye ilişkin İnek, bir süre ilkin ön ayakları sakat buzağı doğurdu. Dilce, 5 yaşındaki oğlu Asaf’ı yumurtalıklarından, yeni doğan buzağı ise ön ayaklarından ameliyat olması için Van’a götürdü. Van’da ameliyatları gerçekleşen Asaf da buzağı da aynı gün taburcu oldu. Hayvancılık yaparak geçimini elde eden Dilce ailesi, biberonla besledikleri buzağıyı da Asaf’ın odasına alıp, burada bakmaya başladı. Hayvancılık yaparak geçimini elde eden Dilce ailesi, taburcu olan oğlu Asaf ile buzağını aynı odaya alarak bakımlarını yapıyor.

BUZAĞIYI BİBERONLA BESLİYOR

Meydana getirilen ameliyat sonucu aynı gün taburcu olan oğlu ve buzağına aynı odada gözü şeklinde baktığını özetleyen Hikmet Dilce, “Buzağım doğum sırasından sakat olarak dünyaya geldi. Veteriner bir arkadaşın tavsiyesi üzerine buzağımı Van’a götürdüm. Van’da hayvan hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardında ameliyata alındı. Aynı sırada çocuğum da hastaydı. Çocuğum da buzağımla beraber aynı gün ameliyata alındı. Çocuğumu bırakıp buzağımın yanına gittim. Buzağım ameliyata çıktıktan sonra hastaneye çocuğumun yanına gittim. Her ikisi de çok seviyorum. Her ikisi de aynı anda ameliyata alındı, aynı anda taburcu oldular. Aynı evde ve aynı odada kalıyorlar. Şu an ikisinin de sağlık durumu iyidir. Buzağımı kucağımda annesine götürüyorum emzirmek için. Ancak ayakta durmadığı için kucağımda emzirmeye çalışıyorum. O da annesi buna müsaade etmiyor. Tekmeliyor. Ben de çocuklarımla beraber evde onu biberonla beslemeye çalışıyoruz. Her iki ön ayaklarında ters olduğu için tutunamıyordu. 5 çocuğum var, bu da 6’ncı çocuğum oldu. Evimizin en küçüğü ve neşesi oldu” diye konuştu.

Gündem

Tüpraş İzmir rafinerisi bu ay tekrar üretime başlayacak

Tüpraş’ın üretime geçen yıl aralık ayında ara veren İzmir rafinerisinde üretim bu ay başından itibaren kademeli olarak yeniden başlamış olacağı duyuruldu.

Tüpraş İzmir rafinerisi,  bakım ve iyileştirme emek harcamaları amacıyla 2 Aralık 2020’de üretime ara vermişti. Tüpraş’ın üretimi bu ay başından itibaren kademeli olarak yeniden başlamış olacak.

DAHA ÖNCE DUYURULAN TAKVİME GÖRE HAREKET EDİLECEK

Firmanın cuma akşamı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapmış olduğu açıklamaya bakılırsa İzmir rafinerisindeki üniteler daha ilkin duyurulan takvime paralel olarak devreye alınacak.

78. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ilk kez sanal ortamda ödüllerin dağıtıldığı programı Tina Fey ve Amy Poehler sundu.

Nomaland filmiyle drama branşında en iyi film ödülünü ve aynı filmle en iyi yönetmen ödülünü kazanan Chloé Zhao, Altın Küre kazanan Asya kökenli ilk hanım olarak tarihe geçti.

Öte taraftan geçen yıl 43 yaşlarında yaşamını kaybeden Chadwick Boseman’in de drama branşında en iyi adam oyuncu ödülünü kazanması dikkati çekti.

78. Altın Küre Ödülü alanlar şöyleki:

– Drama Branşında En İyi Film: Nomadland

– En İyi Yönetmen: Chloé Zhao (Nomadland)

– Müzikal/Güldürü Branşında En İyi Film: Borat Subsequent Moviefilm

– En İyi Yabancı Film: Minari- En İyi Animasyon Filmi: Soul

– En İyi Senaryo: Aaron Sorkin (The Trial of the Chicago 7)

– Drama Branşında En İyi TV Dizisi: The Crown

– Müzikal/Güldürü Branşında En İyi TV Dizisi: Schitt’s Creek

– En İyi Film Müziği: Soul (Trent Reznor, Atticus Ross, Jon Batiste)

– Drama Branşında En İyi Hanım Oyuncu: Andra Day (The United States vs. Billie Holiday)

– Drama Branşında En İyi Adam Oyuncu: Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom)

– Müzikal/Güldürü Branşında En İyi Hanım Oyuncu: Rosamund Pike (I Care A Lot)